Christmas in july?

Christmas in July? Kerst in juli, huh? Waar slaat dat nu op?

Nou, het versturen van kerstkaarten in juli is ooit geïnitieerd tijdens de tweede wereld oorlog, zodat de Amerikaanse soldaten die in Europa vochten rond de kerst hun kerstkaarten ontvingen. Later is de Amerikaanse post het gaan gebruiken als een marketing gimmick om kerst alvast onder de aandacht te brengen. In landen van het zuidelijk halfrond (zoals Australië en Nieuw-Zeeland) wordt Christmas in July ook wel gevierd omdat het daar dan winter is. Ook kaartenmakers doen vaak aan Christmas in July omdat het maken van kerstkaarten veel werk is en we dus in de zomer lekker kunnen voorwerken omdat veel van ons in de zomertijd vakantie hebben.

En ik? Ik heb besloten om in de maand juli iedere woensdag een kerstkaart/project op mijn blog te plaatsen. Vandaag is het een Clean & Simple kaartje met de nieuwe Distinktive stempelset (lees hier meer over Distinktive stempelsets): Bokeh Dots.

ombre stempelen met de stamparatus & Bokeh Dots

In de Bokeh Dots stempelset zitten twee stempels. Een met de karakteristieke Bokeh achtergrond (cirkels) en een met een soort van galaxy achtergrond.

Deze laatste stempel heb ik gebruikt om een achtergrondje te stempelen. Hiervoor heb ik de Stamparatus en 4 kleuren inkt gebruikt: Balmy Blue, Pacific Point, Blueberry Bushel en Night of Navy. Om het ombre effect te verkrijgen heb ik deze techniek gebruikt.

 

Het effect is echt prachtig en de sterren schijnen je tegemoet. Vervolgens heb ik Basic Black huisjes toegevoegd die ik gestanst heb met de Hometown Greetings Edgelits. De tekst komt van de bijpassende stempelset Hearts Come Home en is wit heat embossed op Basic Black cardstock. Wat mij betreft heeft het kaartje helemaal niets meer nodig. Ik vind het echt een fantastisch kaartje geworden. En jij?

Design Details – afmetingen van dit project

  • Whisper White Thick cardstock kaartbasis: 29 x 10,5 cm, rillijn op 14,5 cm
  • Whisper White cardstock mat: 10 x 14 cm (met dimensionals op kaart geplakt)
  • Restjes Basic Black cardstock voor die cut en stempelafdruk
  • Tip: Een Distinktive stempel werkt het beste als er niet teveel inkt op gebruikt wordt. Is je stempelkussen heel ‘nat’ dan raad ik aan om een sponsje of sponge dauber te gebruiken om je Distinktive stempel te beïnkten. Deze gebruik je hoe dan ook wanneer je de ombre techniek toepast!

Alle gebruikte materialen zijn beschikbaar in mijn webshop (credit card only) of je stuurt mij een mail om je bestelling te plaatsen. Je vindt een overzicht onderaan dit bericht.

Tot snel

Morgen ben ik er weer met de Creating Kindness Bloghop met als thema Mixed Media. Kom je dan ook een kijkje nemen?

Lieve groeten,

 

 

 

Kom gezellig bij mij team! Lees er hier meer over.

Gebruikte materialen

Ik verzorg graag je bestelling. Klik op de ‘Stampin’ Up! bestelling’-knop of de ‘Webshop Stampin’ Up!’-knop (credit card only) in de zijbalk om deze te plaatsen.

Stamparatus

€ 59,00

Versamark Pad

€ 10,50

Big Shot

€ 120,00