*Dear international readers, please use the translate button on the right (see side bar) to translate this message to your preferred language.

Focus thema: Favoriete Technieken

Hallo en welkom bij de Stempel, inkt & papier bloghop! Zoals ik vorige maand al aangaf gaat Stempel, Inkt & Papier zich de aankomende maanden niet richten op specifieke producten maar op specifieke themas en deze maand is dat: Favoriete Technieken.

Bij dit thema kiest het Design Team ieder hun favoriete techniek om mee aan de slag te gaan bij het project van de bloghop én bij het project voor de online workshop in de exclusieve Stempel, Inkt & Papier Facebookgroep van de maand juli.

Natuurlijk gebruiken we voor die technieken wel de prachtige producten van Stampin’ Up!

De favoriete techniek die ik heb uitgekozen voor deze bloghop en het workshop programma is de Spons Techniek. De spons techniek kan je in veel verschillende varianten toepassen bij de projecten van vandaag heb ik een achtergrond gesponst, lees/kijk snel verder om de resultaten van deze techniek te bekijken.

Onderaan dit bericht vind je de complete lijst met gebruikte materialen. Ik verzorg graag je bestelling, dus zit er iets voor je tussen. Klik dan op de ‘Stampin’ Up! bestelling’-knop of de ‘Webshop Stampin’ Up!’-knop (credit card only) in de zijbalk om deze te plaatsen.

Favoriete Techniek projecten

Voor deze bloghop maakte ik een leuke kleine kaart en een geschenklabel. De kaart is een stuk kleiner dan normaal, 14,5 x 15 cm, gerild aan de lange kant op 7,5 cm. Het geschenklabel is bijna even groot als de kaart, namelijk 6 x 14,5 cm. Beide kun je uit een half A4 halen.

De inspiratie voor het kleurenpalet van de gesponste achtergrond is een zonsondergang die ik afgelopen week aanschouwde na een hele warme dag. Prachtige zachte pasteltinten die overliepen in het donkere nachtblauw, zo mooi dat je bijna niet kunt geloven dat het echt is. Om deze zonsondergang na te bootsen heb ik de Stampin’ Up! kleuren Petal Pink, Soft Sea Foam, Coastal Cabana en Pretty Peacock gebruikt.

Friend Like You projecten

Het kaartje heeft een basis van Gray Granite Cardstock. De achtergrond heb ik op een stuk (6 x 13 cm) Shimmery White Cardstock gesponst met Sponge Daubers en de hierboven genoemde kleuren. Doen alles goed droog was heb ik de Friend Like You stempelset gebruikt om met Tuxedo Black Memento de planten en de libelle’s te stempelen. Daarna heb ik de onderzijde zwart gemaakt met een Basic Black Stampin’ Write Marker.

De tekst heb ik White heat embossed op Coastal Cabana Cardstock en uitgeknipt. Voordat ik de mat op de kaart heb geplakt met Stampin’ Dimensionals heb ik er een randje van Petal Pink Cardstock onder geplakt. Dit randje heb ik gestanst met een rand stans van de Ornate Layers Dies. Een drietal Pretty Peacock Woven Threads Sequins geven wat extra glans aan het geheel.

Bij het geschenklabel heb ik precies dezelfde kleuren en details gebruikt. Aangevuld met een prachtige lus van het Whisper White lint dat in het Flowers For Every Season Ribbon Combo Pack zit. De lus is vastgezet met een strik van Linen Thread. De gesponste strook Shimmery White Cardstock is 2,5 x 14,5 cm en de tekst is afkomstig uit de Harvest Hellos stempelset i.p.v. de Friend Like You stempelset.

Wat is Stempel, Inkt & Papier?

Nog even ter informatie: Stempel, Inkt & Papier is een creatief initiatief  van drie Nederlandse Stampin’Up! Demonstratrices – Sandra Korten, Lotte Noordzij-Walther en ikzelf – die elke maand een specifiek Stampin’Up! Product of specifiek thema centraal zetten in een “Live” workshop programma.

In dit programma bieden we tenminste 4 online workshops aan via Facebook Live uitzendingen in een besloten Facebook groep. Dit zijn dus “Live” workshops waarbij jij als kijker meteen met ons mee kan doen of later aan de slag kan gaan. Wil je weten hoe je aan dit “Live” workshop programma kunt mee doen ga dan naar deze pagina voor meer informatie.

Meer Techniek inspiratie

Hieronder vind je de linkenlijst, klik gewoon op de naam onder die van mij (ik ben Danielle) om door te gaan naar het volgende blog.

Gebruikte materialen

Ik verzorg graag je bestelling. Klik op de ‘Stampin’ Up! bestelling’-knop of de ‘Webshop Stampin’ Up!’-knop (credit card only) in de zijbalk om deze te plaatsen.


Linen Thread
[104199]
€ 6,00
Versamark Pad
[102283]
€ 11,50
Paper Snips
[103579]
€ 12,00
Paper Trimmer
[152392]
€ 30,00