World Card Making Day Banner

*Dutch text only

Omdat het vandaag World Card Making Day is delen wij, Hilde, Sandra, Eveline en ik,  vier verschillende technieken op onze blogs en onze Facebookgroep: Online Stampin’ Party NL. Buiten de techniek-tips starten we vandaag ook met de inschrijving van de Happy Mail Swap en geven we twee projectbeschrijvingen cadeau! Hilde heeft de eerste techniek al geplaatst, heb je al een kijkje op haar blog genomen? Zo niet, klik dan hier!

Online Stampin' Party NL World Card Making Day

joseph’s coat technique

Voor mijn spotlight project van vandaag heb ik gebruikt gemaakt van een hele leuke techniek; de Joseph’s Coat technique! Genoemd naar de veelkleurige jas van Joseph in de musical “Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat”.

Bij deze techniek:

  1. Creëer je eerst een veelkleurige achtergrond. Dit doe je met bijvoorbeeld sponsjes, ink daubers, brayers of aqua painters.
  2. Daarna stempel je met Versamark een afbeelding op de gekleurde achtergrond.
  3. Vervolgens gebruik je je heat tool en clear embossing powder om de afbeelding te embossen.
  4. Als laatste stap gebruik je weer een spons, ink dauber of ink brayer om een donkere kleur op de kaart aan te brengen. De vele kleuren verdwijnen dan en blijven alleen zichtbaar onder de geëmbosste afbeelding.

Kijk naar dit filmpje (Engelstalig) voor meer uitleg!

merry medley background stamp

De Merry Medley achtergrondstempel is nieuw in de herfst-winter catalogus en ik vind de teksten op de stempel super. Je zou zelfs een masking techniek of het inkleuren met markers kunnen gebruiken om slechts een van de teksten van de stempel te gebruiken.

De gesponste achtergrond met de afbeelding clear embossed, voordat de donkere kleur op de kaart gesponst is.

De gesponste achtergrond met de afbeelding clear embossed, voordat de donkere kleur op de kaart gesponst wordt.

Background Merry Medley Josephs Coat

Het resultaat nadat er gesponst is met Early Espresso.

Het effect van de Joseph’s coat techniek is fantastisch. Door de gebruikte kleuren (zie lijst onderaan dit project) en de techniek heeft deze kaart een hippie-uitstraling gekregen en ik vind het een heel vrolijke kaart, zonder de traditionele kerstkleuren.

world card making day actie

WCMD_Shareable-1_Oct0116_UK_SPOm World Card Making Day samen met ons te vieren heeft Stampin’ Up! een hele leuke actie bedacht. Van 1 t/m 5 oktober ’16 geven zij 25% op een aantal fantastische artikelen die je kunt gebruiken om je eigen kaartjes te maken.  Wil je weten om welke artikelen het gaat? Klik dan hier!

Mijn favorieten zijn de envelope punchboard, nu maar 17,25 i.p.v. 23 euro, en de Designer Tin of Cards project kit voor 24,56 i.p.v. 32,75 euro 🙂 Wil je een bestelling plaatsen dan kun je mij mailen (danielle@mrsbrightside.nl) of een aankoop doen in mijn webshop (credit card only).

Kom je trouwens om 14 uur weer kijken op mijn blog voor een leuke projectbeschrijving? En om 15 en 17 uur laten Sandra en Eveline hun technieken zien!

handtekening

 

 

 Product List