Clean & Simple Team challenge

Het Makkelijke Maandag bericht is vandaag een beetje anders dan normaal, want het is deze keer een echte bloghop.

Caroline heeft in het Creatieve Hartenteam een Clean & Simple challenge, ofwel uitdaging, geplaatst. Het was de bedoeling om een Clean & Simple kaartje te maken waarbij je slechts 4 dingen mocht gebruiken (m.u.v. je trimmer, schaar en lijmsoorten):

 1. Een stempelset
 2. Twee kleuren inkt, een uit de neutral kleurfamilie en een uit een andere kleurfamilie
 3. Twee soorten papier
 4. Vrije keuze, bijv. een tool, embellishments, etc.

De deelnemers aan de challenge zijn vervolgens gekoppeld aan een swapmaatje die je het kaartje toe moest sturen. Een hartstikke leuk initiatief dus en een waar ik graag aan mee heb gedaan.

better with you clean & simple

Voor mijn Clean & Simple uitdagingskaartje heb ik de geweldige Better With You stempelset gebruikt. Het is een perfecte stempelset voor een dergelijke challenge omdat het niet alleen afbeeldingen bevat maar ook teksten én een leuke achtergrond stempel.

Voor mijn kaart heb ik de bloem, een tekst en de achtergrond stempel gebruikt. Dit was dus punt 1 van de challenge: De stempelset.

Bij punt 2: De kleuren heb ik gekozen voor zwart in de vorm van Stazon Black inkt en mijn nieuwe favo In Color: Pineapple Punch. Ik ben écht gek op geel!!

Qua cardstock (punt 3) heb ik gekozen voor maar 1 kleur: Whisper White. Als ik nu maar niet gediskwalificeerd wordt, hihi 🙂 en bij de ‘vrije keuze’ heb ik gekozen voor een sponge dauber. En dan nu…. Het eindresultaat!

Ik ben gestart met het sponzen van een Pineapple Punch achtergrond met m’n sponge dauber. Deze heb ik goed laten drogen. Vervolgens heb ik de achtergrondafbeelding en de tekst op de kaart gestempeld. Het was wel even een uitdaging om de tekst recht te krijgen zonder hulpmiddel, want dat mocht ik natuurlijk niet meer gebruiken, haha.

De bloem heb ik op een restje Whisper White gestempeld, het hart van de bloem heb ik geel gesponsd en vervolgens met dimensionals op de kaart geplakt.

Een heel makkelijk Clean & Simple kaartje wat door iedereen, ja echt iedereen, gemaakt kan worden.

Design Details – afmetingen van dit project

 • Whisper White Thick cardstock kaartbasis: 21 x 14,5 cm, rillijn op 10,5 cm
 • Whisper White Thick cardstock mat: 10 x 14 cm (met Tombow op kaart geplakt)
 • Whisper White cardstock om de bloem op te stempelen

Alle gebruikte materialen zijn beschikbaar in mijn webshop (credit card only) of je stuurt mij een mail om je bestelling te plaatsen. Je vindt een overzicht onderaan dit bericht.

Better with you – Step it up

Met de volgende kaart wil ik je laten zien, dat je een Clean & Simple kaartje heel makkelijk m.b.v. wat lint, embellishments en een pons kunt ‘verhogen’ qua uitvoering. In het Engels noemen ze dat een ‘Step it up’ kaart.

Voor mijn Step It Up versie van deze kaart heb ik dezelfde achtergrond gecreëerd en sketch gebruikt. Alleen deze keer heb ik er twee kleuren cardstock aan toegevoegd, het gebruik van de Duet Banner punch evenals wat Pineapple Punch grosgrain lint en faceted dots.

Design Details – afmetingen van dit project

 • Whisper White Thick cardstock kaartbasis: 21 x 14,5 cm, rillijn op 10,5 cm
 • Basic Black carstock mat: 10 x 14 cm (met Tombow op kaart geplakt)
 • Whisper White Thick cardstock mat: 9,5 x 13,5 cm (met dimensionals op kaart geplakt)
 • Restje Whisper White cardstock om de bloem op te stempelen
 • Restjes Pineapple Punch en Basic Black cardstock om de banner te ponzen en de tekst te stempelen

Alle gebruikte materialen zijn beschikbaar in mijn webshop (credit card only) of je stuurt mij een mail om je bestelling te plaatsen. Je vindt een overzicht onderaan dit bericht.

Hier zie je de twee kaarten naast elkaar, wat is jouw favoriet? Die van mij is het Clean & Simple exemplaar 🙂

MEER INSPIRATIE

Wil je zien wat de andere deelnemers van de uitdaging ervan gemaakt hebben? Klik dan hier om naar het blog van Caroline te gaan, je kunt ook de onderstaande linkenlijst gebruiken. Ik ben in ieder geval zeer benieuwd 🙂

Linkenlijst

 1. Caroline Van Der Straaten
 2. Yolanda Pasterkamp
 3. Nina Janssen
 4. Lysette Van Eekelen
 5. Elly Kreutzer
 6. Lotte Noordzij
 7. Monique De Kok
 8. Jaimie Keppel
 9. Leoni Geertsema
 10. Dominique Bergen
 11. Danielle Bennenk (dit ben ik)

Alvast een fijne week gewenst!

 

 

Kom gezellig bij mij team! Lees er hier meer over.

Gebruikte materialen

Ik verzorg graag je bestelling. Klik op de ‘Stampin’ Up! bestelling’-knop of de ‘Webshop Stampin’ Up!’-knop (credit card only) in de zijbalk om deze te plaatsen.

Faceted Dots

€ 7,25

Sponge Daubers

€ 6,00