Double Layout Bloghop

Hallo en welkom op mijn blog! Vandaag hop ik weer met het Scrapbook Sunday Design Team en het thema van vandaag is een Double Layout.

Ik had nog nooit een Double Layout gemaakt, dus heb ik eerst maar even wat tips opgezocht:

  • Denk er aan als 1 grote pagina – Dus i.p.v. 2 losse 12″ x 12″ scrap pagina’s denk aan 1 12″ x 24″ scrap pagina.
  • Scrap de pagina’s naast elkaar – Door 2 pagina’s naast elkaar te plaatsen terwijl je werkt, kan je zien hoe ze er samen uitzien. Je ziet in een oogopslag hoe alle elementen op beide pagina’s met elkaar werken.
  • Laat de scrap pagina’s met elkaar corresponderen – Dit vertelt de kijker dat de 2 pagina’s bij elkaar horen – bekijk ze als één. Je kunt dit doen door een gelijk patroon te gebruiken, zelfde kleuren, embellishments of een zelfde soort layout, die je bijv. spiegelt.
  • Creëer een Faux-lijst rond beide pagina’s – Bij gebruik van de faux-kadertechniek omvat het kader beide pagina’s.

Happiness Blooms Double Layout

Omdat ik nog niet echt een idee heb welke foto’s ik wil gebruiken voor deze double layout, heb ik gekozen voor het Happiness Blooms designer series papier én het bijpassende Memories & More card pack.

Bij het maken van deze layout is er niets gestempeld. De teksten staan op de Memories & More kaarten en stickers. Later, wanneer ik weet welke foto’s erop komen, kan ik het stempelen altijd nog toevoegen. Dus voor nu een clean & simple double layout.

Happiness Blooms designer series paper en Happiness Blooms Memories & More Card Pack.

Bij het maken van mijn double layout heb ik de tips ter harte genomen. Ten eerste, heb ik het papier in het midden over laten lopen naar de volgende pagina. Ten tweede, heb ik de layout van de pagina’s gespiegeld en ook heb ik gekozen voor één specifieke product suite, waardoor kleuren en dessins op elkaar zijn afgestemd.

  • Basispagina’s: Whisper White cardstock – (2x) 12″ x 12″ (30,5 x 30,5 cm)
  • Achtergrond mat: Happiness Blooms designer series papier – (1x) 3″ x 12″ (ong. 7,5 x 30,5 cm) en (1x) 5″ x 12″ (ong. 12,5 x 30,5 cm)
  • Stroken: Lovely Lipstick Foil Sheet (Sale-A-Bration artikel) – (2x) 1/2″ x 12″ (ong. 1,2 x 30,5 cm)
  • Matten voor foto’s: Night of Navy cardstock – (4x) 10,5 x 14,8 cm. Verhoogd op pagina geplakt met Stampin’ Dimensionals

Meer Double Layout Inspiratie

Ik hoop dat mijn Double Layout je bevalt en zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Er is nog meer Double Layout inspiratie op te doen tijdens deze bloghop. Klik op de ‘Next’ button of op de naam onder die van mij (ik ben Danielle Bennenk) om naar het volgende blog te hoppen.

Hartelijk dank voor je bezoek en nog een fijne dag gewenst!

Gratis producten verdienen met je bestelling? Maak dan gebruik van de SAB actie. Lees er hier meer over of klik op de afbeelding.

Kom gezellig bij Team Brightside en krijg deze exclusieve tas! Er is een fantastische Sale-A-Bration aanbieding op dit moment! Lees er hier meer over of klik op de afbeelding.
Ook deze maand heeft het Stamping Sunday Tutorial bundel team weer een prachtige bundel in elkaar gezet. Deze keer staan fun fold kaarten centraal. Klik op de afbeelding om te zien hoe je deze bundel in je bezit kunt krijgen!

Gebruikte materialen

Ik verzorg graag je bestelling. Klik op de ‘Stampin’ Up! bestelling’-knop of de ‘Webshop Stampin’ Up!’-knop (PayPal, Ideal en credit card betaling) in de zijbalk om deze te plaatsen.


Happiness Blooms 12" X 12" (30.5 X 30.5 Cm) Designer Series Paper
€ 13,25
Happiness Blooms Memories & More Card Pack
€ 12,00
Happiness Blooms Enamel Dots
€ 8,50
Grapefruit Grove & Lovely Lipstick Foil Sheets
€ 0,00
Whisper White 12" X 12" Card Stock
€ 9,50
Whisper White A4 Card Stock
€ 11,75
Night Of Navy A4 Card Stock
€ 10,25
Liquid Multipurpose Glue
€ 5,00
Stampin' Dimensionals
€ 5,00
Stampin' Trimmer
€ 36,00