Scrapbooking Global Bloghop – Augustus 2018


Memories & More challenge

Hallo! Welkom bij de maandelijkse Scrapbooking Global Bloghop van augustus. Bij deze bloghop doen niet alleen de leden van het Creative Design Team mee, maar ook leden van de Scrapbooking Global Facebook groep konden zich inschrijven (Ben je nog geen lid? Meld je dan snel hier aan, want dan kun jij volgende maand ook meedoen aan de bloghop en/of de challenge!)

Deze maand draait alles om de thema challenge die Courtenay van het Creative Design Team heeft uitgekozen. Haar thema is Memories & More in combinatie (wanneer mogelijk) met school foto’s. Dit is wat mij betreft een echte uitdaging, dus lees snel verder om te zien wat ik er van gemaakt heb.

retro stijl layout met Tea Room Memories & more

Ik heb echt wel even moeten nadenken over het scrap project van deze maand. Werken met Memories & More is niet echt de uitdaging voor mij, maar het deel van de schoolfoto’s wel… Helaas, heb ik zelf geen kinderen waarvan ik schoolfoto’s kan gebruiken en ook al ben ik docent vond ik het ook niet echt leuk (en passend) om foto’s van mijn studenten, collega’s of school te gebruiken, dus…. Ben ik mijn oude foto albums ingedoken en daar vond ik mijn eigen schoolfoto uit 1979!!

OMG… Ik weet nog precies dat ik hoe dan ook dat jurkje aan wilde, ook al was het er te koud voor en moest ik er een blouse onder aan van mijn moeder. Ook was er geen tijd om naar de kapper te gaan, dus knipte mijn moeder zelf mijn pony. Ietwat scheef…haha…. Maar het geeft de foto wel karakter vind ik 😀 Wat vind jij?

De bruingroene achtergrond van de schoolfoto wilde ik graag terug laten komen in mijn layout. Precies lukt dat natuurlijk niet, maar ik vond in het geweldige Tea Room Memories & More card pack wel een aantal prachtige retro/vintage aandoende kaartjes die ik kon gebruiken voor mijn layout.

De groene tinten passen mooi bij het Very Vanilla en de oude foto (bijna 40 jaar, ouch). Om het niet al te saai te maken heb ik wat gouden accenten toegevoegd in combinatie met de corrugated elements.

Voor de titel van de layout heb ik de Pick A Pennant stempelset met de bijpassende Playful Pennants framelits gebruikt. Hier heb ik het Calypso Coral van het tekstkaartje onderaan in terug laten komen.

Uiteindelijk ben ik super blij met deze layout en heeft het maken ervan mij met veel genoegen doen terugdenken aan vroeger. Dus Courtenay bedankt voor het bedenken van deze challenge!

Hop-A-Long

Het is nu tijd om de creaties van de andere deelnemers te bekijken. Met zo’n 20 deelnemers is er genoeg inspiratie op te doen, zou ik zeggen 🙂

Trouwens, vergeet niet dat we ook nog een Scrapbooking Global Challenge in de Facebook groep hebben met als thema: Make It Metallic! Je kunt nog tot 31 augustus meedoen en een foto van jouw creatie uploaden in het Challenge album.

Om door te hoppen klik je op de naam na die van mij: Nummer 2 – Sara Levin. Heel veel plezier en inspiratie gewenst bij het hoppen en tot snel!

Lieve groeten,

 

 

 

P.S. Kom gezellig bij mij team! Lees er hier meer over.

Gebruikte materialen

Ik verzorg graag je bestelling. Klik op de ‘Stampin’ Up! bestelling’-knop of de ‘Webshop Stampin’ Up!’-knop (credit card only) in de zijbalk om deze te plaatsen.

Versamark Pad

€ 10,50

Big Shot

€ 120,00

3 gedachten over “Scrapbooking Global Bloghop – Augustus 2018

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.