Creatief Live 20/04/20: To A Wild Rose

Op maandag, 20 april jl, stond de To A Wild Rose bundel van Stampin’ Up! centraal tijdens de Creatief Live in het Mrs. Brightside Craft Forum. Het Mrs. Brightside Craft Forum is een besloten Facebook groep, dus dit betekent dat mensen die geen Facebook hebben, mijn Creatief Live niet kunnen zien, vandaar dat ik mijn Creatief Live Registraties nu ook vaker ga delen via YouTube!

Gedurende de uitzending maakte ik drie projecten met deze prachtige bundel. Een kaart waarbij het meer-stap-stempelen goed te zien is, een kaart met een leuke sponstechniek én een vintage style kaart met Stampin’ Blends.

*Dear international readers, please use the translate button on the right (see side bar) to translate this message to your preferred language. 

Meer-Stap-Stempelen met To A Wild Rose

De To A Wild Rose stempelset is een zogenaamde Two Step Stamping stempelset, dit betekent dat je een afbeelding stempelt in meerdere stappen. Bij mijn eerste project laat ik stap voor stap zien hoe dit in zijn werk gaat, tevens geef ik nog een aantal handige tips.

De basiskaart (14,5 x 21 cm, rillen lange kant op 10,5 cm) van dit project is Smoky Slate Cardstock. De voorzijde van de kaart heb ik bestempeld met de bladafbeeldingen en Smoky Slate Classic Stampin’ Inkt. Op de kaart zit een mat (13 x 9 cm) van Basic Black Cardstock en de bestempelde mat (12,5 x 8,5 cm) is Whisper White Cardstock.

Bij mijn voorbeeldkaart heb ik de kleuren Poppy Parade, Smoky Slate en Tuxedo Black Memento Inkt gebruikt en tijdens de Creatief Live opname heb ik gebruikt gemaakt van de kleuren Smoky Slate, Basic Gray en Calypso Coral Classic Stampin’ Ink.

De tekst is afkomstig uit de Nederlandse Knuffels Op Papier stempelset en is met Tuxedo Black Memento inkt op het Smoky Slate Cardstock label gestempeld. Dit label is gestanst met de Wild Rose Dies.

Frisse kaart met sponstechniek

Bij het tweede project heb ik ook gebruik gemaakt van de Wild Rose Dies door het kant element te stansen en dat als een masker te gebruiken om een achtergrondje te sponsen met Pineapple Punch Classic Stampin’ Inkt.

De bloem- en bladafbeeldingen heb ik gestempeld op Whisper White cardstock in de kleuren Granny Apple Green (blaadjes), Melon Mambo (roos) en Early Espresso (bloemhart). De tekst is eveneens met Early Espresso Classic Stampin’ Inkt gestempeld.

Daarna heb ik de afbeeldingen met dezelfde kleuren gesponst om ze in te kleuren. Gestanste takjes van Silver Glimmer Paper en wat Rhinestones Basic Jewels voegen wat extra ‘schittering’ toe aan de Whisper White Thick Cardstock basiskaart (10,5 x 29 cm, rillen lange kant op 14,5 cm) en de Whisper White Cardstock mat (10 x 14 cm).

Dit is mijn favoriete project van de avond, heerlijk fris en met een leuke techniek om de achtergrond te creëren.

Vintage Style To A Wild Rose kaart

Ik wilde ook laten zien dat je prachtige Vintage Style kaarten kunt maken met deze set en met de Stampin’ Blends. Voor de rand van de Crumb Cake Cardstock basiskaart (14,5 x 21 cm, rillen lange kant op 10,5 cm) heb ik de Delicate Lace Dies gebruikt, helaas gaan deze prachtige stansen ons verlaten en zijn nog tot 3 juni te verkrijgen of zolang de voorraad strekt.

Op de voorzijde zit een mat van 8,5 x 14 cm van Rococo Rose / Purple Posy Cardstock. Erop zit een Very Vanilla Cardstock mat van 8 x 13,5 cm. Deze is bestempeld met Early Espresso Classic Stampin’ Inkt (net als de tekst) en ingekleurd met Purple Posy, Soft Sea Foam en Crumb Cake Stampin’ Blends (kaart links). Voor de rechterkaart heb ik de Rococo Rose, Mint Macaron en Crumb Cake Stampin’ Blends gebruikt. De strepen zijn gemaakt met de Light Crumb Cake Stampin’ Blends.

Het tekstlabel is gestanst met de Stitched Shapes Dies uit Crumb Cake Cardstock.

Aan de binnenzijde is er een mat (10,4 x 14,5 cm) van Rococo Rose of Purple Posy Cardstock met daarop een bestempelde Very Vanilla Cardstock mat van 8,5 x 14 cm.

Facebook Live Video Registratie

Om je precies te laten zien hoe ik de bovenstaande projecten gemaakt heb, heb ik deze Creatief Live uitzending ook op YouTube geplaatst. Het is dus de live registratie. Kaart 1 wordt getoond vanaf 02.24 min, kaart 2 vanaf 18 min en kaart 3 vanaf 42.30 min. Dus je kunt ook meteen door scrollen naar je favoriete project.

Klik op de afbeelding hieronder om naar de video te gaan.

Heel erg bedankt voor je bezoek en ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat.

GEBRUIKTE MATERIALEN

Ik verzorg graag je bestelling. Klik op de ‘Stampin’ Up! bestelling’-knop of de ‘Webshop Stampin’ Up!’-knop (credit card only) in de zijbalk om deze te plaatsen.


Sponge Daubers
[133773]
€ 6,00
Paper Trimmer
[152392]
€ 30,00
Paper Snips
[103579]
€ 12,00